www.halkintakimi.com fanzinidir

24 Şubat 2009 Salı

Bizden...

Merhaba…

5. sayımızla birlikte yeni bir yılı karşılıyoruz.
Her ne kadar zaman izafi de olsa duygusal olarak umutlarımızı, beklentilerimizi tazelemek adına yeni bir yılı yeni bir başlangıç olarak kabullenme eğilimimiz yine ağır basmakla birlikte üç kağıt ekonomisinin parsa kapma savaşında iyice ezilen insanlık yeni yıla ne denli umutlu girebilir, taze başlangıçlara dair ne denli büyük umutlar besleyebilir bilinmez. Yine de çıkmadık candan ümit kesilmez diyerek yaşamayı sürdürmekten başka elimizden bir şey gelmiyor; gelmeli aslında ama gelemiyor işte. Bunun sorgulamasını umarım gelecekteki tarihçilere bırakmadan kendimiz yapabiliriz.

2008 ile birlikte (bir maç eksiğiyle) Süper! ligimizin ilkyarısı da sona erdi. Geçen sayımızda geminin kaptanını değiştirip salıverdik sulara, bakalım ne olacak? Diye sormuştuk; gördük ne olduğunu.

Uzun süredir dilaltından seslendirilen 2 büyük bırakma operasyonu söylentilerinin sıradan bir komplo teorisi olmaktan çıkıp komplonun bizzat ta kendisi haline geldiğini gördük.

Hocalarla, oyuncularla ve hatta yetersizliği tescillenmiş beceriksiz yöneticilerle uğraşırken bizler, altımızdaki sandalyeye nasıl tekme atıldığını gördük.

Takımını desteklemekten, sevdasını yüksek sesle dillendirmekten öte özvarlığında, mayasında taşıdığı halk genlerinin yönlendirmesiyle haksızlıklara isyan etme cesaretini göstermenin iktidar odakları tarafından nasıl cezalandırıldığını gördük.

Kısacası ateşi ve ihaneti gördük, görmeye de devam ediyoruz.

Peki; Beşiktaş taraftarı olarak artık sadece yüzeyi zımparalayarak, macun-boyayı tazeleyerek vaziyeti kurtaramayacağımızı, bize karşı oynanan oyunların piyonları, açılan tezgahların malları olmaktan kurtulup oyunbozan karşı taraf olmak gerektiğini ne zaman göreceğiz? Bu sayımızın kapak konusunu Şafak BATMAN bu çerçevede işliyor.

Her ne kadar endirek vuruş verse de hakem, Yumurtakafa Yılmaz (Yılgın) direk vuruşlarına devam ediyor. Attığı goller sayılmasa da olsun; gün gelir saydırırız.

Uluslararası FIDE hakem ve eğitmeni arkadaşımız Aykut İlker METE satrancın kuralları ve az bilinenleri hakkında derslerine devam ediyor. Cem ÖZEL atölyesinde, futbolun edebiyatı ve edebiyatçıların futbolu üzerine minik bir inceleme sunuyor bu sayıda.

Gökhan Gürgan ikişer aylık hatırlatma ve analizlerine, Bahattin Baba maceralarını anlatmaya, daimi konuğumuz Kenan ÖZCAN dostumuz ise bu kez taraftarı olduğu İnegölspor’un tribünlerinden seslenmeye devam ediyorlar.

Az ama öz çıkan ağır ses Murat YILDIRIM tribünlerimizde son zamanlardaki gelişmelere ilişkin analiz, eleştiri ve önerilerini sade bir Beşiktaş sevdalısı kimliğiyle dile getirmiş.

Hakan KİREZCİ ise en geriden uzun kale atışlarına devam ediyor. Bu seferki yazısında endüstriyel ahlakın reklamlar kanalıyla belletilmesi tehlikesine değinmiş.

Amatörlerimiz ara vermedikleri başarılarıyla ümitlerimiz olmayı sürdürüyorlar.Sağolsunlar amatör sayfamızı yine doldurmayı başardılar.

Dergimizdeki yazarlık serüvenine bayramda yaptığı huzurevi organizasyonunu bizlere anlatarak başlayan Emre YÜKSEL bu kez de Ümit BAYEZİT ağabeyinin hoşgörüsüne sığınarak söyleşiler sayfasına daldı. Tutana kadar da kaçtı gitti. Bu sayıda kendisinin Hentbol Takımımızın menajer yardımcısı ve BJK TV’ de yayımlanan 7 metre programını hazırlayan Berk KARAHAN’la yaptığı söyleşiyi sunuyoruz.

Mart ayındaki 6. sayımızda görüşmek üzere…




Hiç yorum yok:

Biz kimiz?

Biz, büyük olmayı "çok" olmak, önüne her geleni ezebilmek, görgüsüz hezeyanlarını tatmin için herşeyin ve herkesin alınıp satılabildiği ortamları yaratıp sonra da oradan beslenmek olan ve tapınılası tek değeri sadece ve sadece "güç" olarak görenlerin yer aldığı tribünün tam karşısında, Eto'o ların,Pluton'ların,Pakistan'lı bebelerin, Irak'lı dedelerin, Latin Amerika'lı işçilerin,siyahların-beyazların,kızılderililerin-eskimoların-çingenelerin,pazar malı ucuz beyaz pamuklusunun üzerine siyah şeritler diktirerek mahalle maçına çıkan veletlerin, o ucuz formayı o velete etiketini koymadan diken komşu teyzenin, topumuzu bize bedeli ruz-ı mahşerde ödenecek bir "borç" karşılığı veren bakkal amcanın, sözün özü "Halkın Takımı" yız.

İzleyiciler

online ziyaretçiler

Halkın Takımı Dergisi 1. sayı

Halkın Takımı Dergisi 1. sayı
Mayıs-2008

Halkın Takımı Dergisi 2. sayı

Halkın Takımı Dergisi 2. sayı
Temmuz-2008

Halkın Takımı Dergisi 3. sayı

Halkın Takımı Dergisi 3. sayı
Eylül-2008

Halkın Takımı Dergisi 4. sayı

Halkın Takımı Dergisi 4. sayı
Kasım-2008

Halkın Takımı Dergisi 5. Sayı

Halkın Takımı Dergisi 5. Sayı
Mart/2009
Web Stats