www.halkintakimi.com fanzinidir

21 Aralık 2008 Pazar

Atölye.../Cem ÖZEL



DÜNDEN BUGÜNE DÜDÜKLERİMİZ...

Tabir vallahi bize ait değil. ATV’ de program yaparken bizzat Teknik Direktörümüz Mustafa Denizli’nin ifadesidir. İlhamı o verdi kelimeler klavyeden dile geldi. Aslında ters bir durum da sözkonusu olmamalı. Nasıl ki topa meşin yuvarlak, futbolculara krampon deniyorsa hakemlerimize de düdük denilmesi pek tabiidir.

Şimdi birkaç meşhuur düdüğümüzü analım istedik. Söylenecek çok şey olabilir ama bizimkisi tadımlık hatırlatma.

Ahmet ÇAKAR

Tartışmasız Türkiye'nin yetiştirdiği en spektaküler düdük. Bazen bir ofsaytın ardından, bazen 86. tekrardan sonra anlaşılan penaltının sonucunda beline beline vurur yorumu. Vermediklerinin yanında verdiği penaltılar ve kıpkızıl kartlar sebebiyle, dillere yıllardır pelesenk olan marşın esas oğlanlarından biri. görüntüden arındılırmış
6 pes! adlı spor programı ile sözlü olarak pozisyon canlandırılmasını türk televizyon tarihine sokmuştur. Tırnak içinde “Harbi düdüktür Ahmet Çakar”

Erman TOROĞLU


"Tartışmasız Türkiye'nin en büyük düdüğü" olduğu Mustafa Denizli tarafından tescillenmiş olup kabzımallıktan, tavukçuluğa kadar pek çok sektörde adından söz ettiren Toroğlu hakemliğe futbolculuktan geçmiştir. Diyarbakırspor’lu eski kaleci Şenol'a edilen küfürleri protesto niyetli sarfettiği sözler kendisine karşı açılan bir hakaret davası olarak geri dönmüştür. Altın makas Şansal Büyüka olmasa yorumculuktan edindiği servetin 3 katını tazminatlar ile kaybedeceği kesindir.

Vahap BEYAZ

Ahmet Çakar'ın ekürisi. Dillere destan maç performansı ile yıllar yılı tribün korolarında kendisi ile Ahmet Çakar'ı eküri yapmış muhteşem bestelere ilham kaynağı olmuştur. Beyazlığı soyadıyla sınırlıdır.



Oğuz SARVAN

Hakemliğinin ardından MHK başkanı olmuş, imkansızı başaran yanlış atamaları ile hakemliğindeki hatalarını mumla aratmıştır. üstüme iyilik sağlık denerek anılması hakemlerimize tavsiye edilir.

Selçuk DERELİ


O bir ekol; o bir FIFA hakemi; o bir matematik problemi. Hakkında yazılan marşlara atıfta bulunsak tazminat tutarını yedi göbek sülalemiz çalışsa ödeyemeyiz; girmiyoruz bile o yüzden. FIFA'nın gözüne gözlük dedirtecek kadar hatalı kararlarının ardından bu kokartı nasıl halen taşıyabildiği dünyada çözülemeyen 6 bilinmeyeli altıncı dereceden bir integral problemidir. (Devam edecek maalesef)

Hiç yorum yok:

Biz kimiz?

Biz, büyük olmayı "çok" olmak, önüne her geleni ezebilmek, görgüsüz hezeyanlarını tatmin için herşeyin ve herkesin alınıp satılabildiği ortamları yaratıp sonra da oradan beslenmek olan ve tapınılası tek değeri sadece ve sadece "güç" olarak görenlerin yer aldığı tribünün tam karşısında, Eto'o ların,Pluton'ların,Pakistan'lı bebelerin, Irak'lı dedelerin, Latin Amerika'lı işçilerin,siyahların-beyazların,kızılderililerin-eskimoların-çingenelerin,pazar malı ucuz beyaz pamuklusunun üzerine siyah şeritler diktirerek mahalle maçına çıkan veletlerin, o ucuz formayı o velete etiketini koymadan diken komşu teyzenin, topumuzu bize bedeli ruz-ı mahşerde ödenecek bir "borç" karşılığı veren bakkal amcanın, sözün özü "Halkın Takımı" yız.

İzleyiciler

online ziyaretçiler

Halkın Takımı Dergisi 1. sayı

Halkın Takımı Dergisi 1. sayı
Mayıs-2008

Halkın Takımı Dergisi 2. sayı

Halkın Takımı Dergisi 2. sayı
Temmuz-2008

Halkın Takımı Dergisi 3. sayı

Halkın Takımı Dergisi 3. sayı
Eylül-2008

Halkın Takımı Dergisi 4. sayı

Halkın Takımı Dergisi 4. sayı
Kasım-2008

Halkın Takımı Dergisi 5. Sayı

Halkın Takımı Dergisi 5. Sayı
Mart/2009
Web Stats