www.halkintakimi.com fanzinidir

22 Haziran 2008 Pazar

ATÖLYE/Cem ÖZEL

-8-
KİTAP (Savaş bitti)
Dalton Trumbo'nun eseri.
Orijinal adı: Johnny got his gun

Johnny demokrasiyi korumak adına bir savaşa katılır.
Cephede yolunu kaybedeb Johnny korunmak için bir bomba çukuruna saklanır ancak sığındığı bu çukura bir bomba isabet edince yüzü parçalanır, kolları ve bacakları kopar.

Görmeyen,duymayan ve konuşamayan, kolları omuzlarından ve bacakları baldırlarından kopmuş bir gencin savaşı sorguladığı, "Savaşa karşıyım" diyen herkesin mutlaka okuması gereken bir kitap.


FİLM (Futbol AŞ)

Tommy, İngiltere'deki binlerce hooligandan biridir.Ancak belki de diğerlerinden tek farkı otuzlu yaşlara yaklaştığı şu dönemde hayatının geri kalan kısmını çok fazla düşünür olmasıdır.

Gelişen olaylar Tommy'nin çeşitli sanrılar ve kabuslar görmesine neden olacaktır. Bu kısa süreli eğlenceler acaba yaşadığı risklere değer mi?

Hooliganizmin bünyesindeki hiyerarşi, içki ve şiddet dolu dünyaya kısa bir bakış atan filmin finali hooliganizm karşıtları için hayalkırıklığı olabilir.



TİYATRO (Oyunun oyunu)
Oyunun oyunu aslında bir değil içiçe iki oyundur.
Aynı zamanda hem eğlenceli hem de geleneksel cinsellik üzerine kurulu bir farsdır (çırılçıplak). Bu oyun içersindeki oyunun son provasında ve turnesi esnasında gelişen bir sahne arkası farsı.

Çırılçıplak oyununda sahneden çıkan oyuncular, kendilerini kuliste yaşanan bir başka farsın içinde bulurlar. Bu iki farsın birleşimi "Oyunun oyunu" nu tiyatro tarihinin en dahiyane oyunlarından biri haline getirmiştir.

Oyun üç kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda oyunun provası, ikinci kısımda kulislerde yaşananlar ve son kısımda ise turne esnasında vukuu bulan olaylar anlatılmaktadır. Hızlı bir tempoda yaşanan aksilikler, gerçekleşmesi zor olaylar sizleri kahkahaya boğacak.

Hiç yorum yok:

Biz kimiz?

Biz, büyük olmayı "çok" olmak, önüne her geleni ezebilmek, görgüsüz hezeyanlarını tatmin için herşeyin ve herkesin alınıp satılabildiği ortamları yaratıp sonra da oradan beslenmek olan ve tapınılası tek değeri sadece ve sadece "güç" olarak görenlerin yer aldığı tribünün tam karşısında, Eto'o ların,Pluton'ların,Pakistan'lı bebelerin, Irak'lı dedelerin, Latin Amerika'lı işçilerin,siyahların-beyazların,kızılderililerin-eskimoların-çingenelerin,pazar malı ucuz beyaz pamuklusunun üzerine siyah şeritler diktirerek mahalle maçına çıkan veletlerin, o ucuz formayı o velete etiketini koymadan diken komşu teyzenin, topumuzu bize bedeli ruz-ı mahşerde ödenecek bir "borç" karşılığı veren bakkal amcanın, sözün özü "Halkın Takımı" yız.

İzleyiciler

online ziyaretçiler

Halkın Takımı Dergisi 1. sayı

Halkın Takımı Dergisi 1. sayı
Mayıs-2008

Halkın Takımı Dergisi 2. sayı

Halkın Takımı Dergisi 2. sayı
Temmuz-2008

Halkın Takımı Dergisi 3. sayı

Halkın Takımı Dergisi 3. sayı
Eylül-2008

Halkın Takımı Dergisi 4. sayı

Halkın Takımı Dergisi 4. sayı
Kasım-2008

Halkın Takımı Dergisi 5. Sayı

Halkın Takımı Dergisi 5. Sayı
Mart/2009
Web Stats