www.halkintakimi.com fanzinidir

22 Haziran 2008 Pazar

Anadolu kartalı: MOYMUL/Turgut EREN

-9-

Halkın takımıyla geçen bir yıldan biraz uzunca bir süre içinde Beşiktaş’lılığı anlamak adına daha büyük adımlar attım kendi adıma. Moymul’u da bu süre içinde bilmeyeniniz kalmadı neredeyse.

Bir gece kalbimi küt küt attıran bir görüşme yaptık Hakan (Kirezci) abimle. Meğer ne zamandır beni arar dururmuş. Forza’da, Halkın Takımı’nda herkes bizden bahsedermiş.

Bir gün kulübe (Moymul Spor Kulübü) telefon gelir. Beşiktaş dergisi takımımızı, semtimizi, Beşiktaş’lılığımızı haber yapmak ister. Genel kaptan beni arar daha sonra; “Dergi gelecek Pazar günü, sen de ol mutlaka”. “Tamam” der kapatırım telefonu ama içimde yine bir kıpırtı, bir heyecan. “Nasıl olur?” diyorum. “Nasıl olur?..Aslı yoktur bu işin” diye düşünüyorum. Pazara kadar bir hazırlık bir telaş kulüpte. Formalar yıkanır, kulüp lokali köşe bucak silinir, temizlenir. Ama herkesin elinde bez, aklında “Acaba?” sorusu. Bu kadar hazırlık, bu kadar heyecan…

Akıllara yıllar öncesinin Selamsız bandosu gelir. Çok iyi bilir bizim ahali Selamsızı zira Selamsız’ın ta kendisidir Moymul. Yıllar önce Şener Şen ustanın bu güzel filminin büyük bölümü Moymul’da çekilmiştir. Selamsızspor büyük ölçüde malzemecisi ve futbolcusuyla Moymulspor’dur. Sahaları Moymul ovasıdır (Moymul çayırı). Pazar sabahı karşımızda dergiden gelen Selin hanım ve Kürşat beyle karşılaşana kadar bu acabalar gitmez zihinlerden. Sonunda… Pazar sabahı misafirler karşılanır ve en güzel ikramlarla ağırlanır. Söyleşiler yapılır, fotoğraflar çekilir.

Dergi Nisan ayında çıkar sonunda. Herkesin heyecanı gözlerinden okunur. Belki bunu anlayamazsınız ama bu, Moymul’lu için çok büyük birşeydir. Sonunda sesini Türkiye’ye daha doğrusu tüm Beşiktaş’lılara duyurabilmiştir amblemimizle, renklerimizle, Beşiktaş’lılığımızla… Bizlerde sizlerden olduğumuzu duyurabilmiştik. Yıllardır içimizde biriktirdiğimiz Beşiktaş aşkımızı haykırmıştık.

Daha sonra Moymul’a olan ilgi internette de giderek artar; büyük sempati toplar Beşiktaş taraftarı arasında, Anadolu’nun bu küçük kasabasının Beşiktaş’a olan aşkı. Aşkımızı duyurduk tabii ki, ancak lig zorlu… Şampiyonluk kovalıyoruz. Son iki haftaya averajla önde giriyoruz; rakiple puanlar eşit. Önümüzdeki maç takipçimizle. Zor geçen maçı 1-0 kazanıp son haftaya 3 puan önde giriyoruz. Son hafta da ezeli rakibimiz Akıncılar’ı 6-0 gibi tarihi bir skorla geçip şampiyon oluyoruz. Büyük coşku içindeyiz. Zira 17 yıl sonra gelen bu şampiyonluk duygusunu çok özlemişiz. Sırada Beşiktaş’ımız var. Onunla da şampiyonluğu kucaklayıp, çifte bayram yapmak istiyoruz. Ancak bu, şu an bayağı bir uzak görünüyor.

2007-2008 sezonu Moymul için inanılmaz güzel bir yıl oldu. Sizlerle kaynaşmak, sadece A takım değil, A gençler, gençler, yıldızlar, minikler ve mini minikler kategorilerinin hepsinde şampiyonluğu yakalayarak altın bir yıl geçirdik. Darısı Beşiktaş’ımın başına. Aynı sevinci Beşiktaş’ımızla da yaşamak istiyoruz. Ne kadar imkansız gibi görünse de.

Söz uçar, yazı kalır. Beşiktaş’ımızı, aşkımızı, duruşumuzu bulacağımız, sesimizi duyuracağımız Halkın Takımı dergimiz hayırlı, ömrü nice olsun.

Selamsızdan sevgiler

Hiç yorum yok:

Biz kimiz?

Biz, büyük olmayı "çok" olmak, önüne her geleni ezebilmek, görgüsüz hezeyanlarını tatmin için herşeyin ve herkesin alınıp satılabildiği ortamları yaratıp sonra da oradan beslenmek olan ve tapınılası tek değeri sadece ve sadece "güç" olarak görenlerin yer aldığı tribünün tam karşısında, Eto'o ların,Pluton'ların,Pakistan'lı bebelerin, Irak'lı dedelerin, Latin Amerika'lı işçilerin,siyahların-beyazların,kızılderililerin-eskimoların-çingenelerin,pazar malı ucuz beyaz pamuklusunun üzerine siyah şeritler diktirerek mahalle maçına çıkan veletlerin, o ucuz formayı o velete etiketini koymadan diken komşu teyzenin, topumuzu bize bedeli ruz-ı mahşerde ödenecek bir "borç" karşılığı veren bakkal amcanın, sözün özü "Halkın Takımı" yız.

İzleyiciler

online ziyaretçiler

Halkın Takımı Dergisi 1. sayı

Halkın Takımı Dergisi 1. sayı
Mayıs-2008

Halkın Takımı Dergisi 2. sayı

Halkın Takımı Dergisi 2. sayı
Temmuz-2008

Halkın Takımı Dergisi 3. sayı

Halkın Takımı Dergisi 3. sayı
Eylül-2008

Halkın Takımı Dergisi 4. sayı

Halkın Takımı Dergisi 4. sayı
Kasım-2008

Halkın Takımı Dergisi 5. Sayı

Halkın Takımı Dergisi 5. Sayı
Mart/2009
Web Stats